Training muziek in de kinderopvang

NIEUW: Muziekkwartier! 

Muziekkwartier is ontwikkeld door Félice van der Sande, o.a. Muziek op Schoot docent. Zij werkt hiervoor samen met collega’s uit het hele land. De trainingen en het begeleidingstraject voor Breda en omgeving worden door mij verzorgd! 

Muziekkwartier staat voor spelend leren: jonge kinderen leren door te spelen
Muziekkwartier staat voor groeien in je professionaliteit: als pedagogisch medewerker is je rol die van aangever, begeleider en voorbeeld.
Muziekkwartier staat voor kwaliteit gebaseerd op wetenschappelijke feiten en jarenlange ervaring

Elke dag zingen en muziek maken en ondertussen de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs stimuleren. Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Door elke dag een kwartiertje te besteden aan ontwikkelingsgericht muziek maken, zingen, bewegen en spelen, ontstaat er een betere groepssfeer, stimuleer je de kinderen in hun ontwikkeling en ga je in op wat speelt in de groep.

Scholing Muziekkwartier 

In de livetraining in twee dagdelen (studiedag of twee avonden) leer je de basis van muziek in de kinderopvang: zingen, muziek maken en bewegen op muziek met de allerjongste kinderen van nul tot vier jaar. Naast het plezier dat jullie eraan beleven, schept het een duidelijk beeld van wat het doet met het kind, de groep en de ontwikkeling van de kinderen.

INSPIRATIELESSEN DOOR EEN MUZIEKSPECIALIST

Laat een lokale muziekspecialist op de groep(en) komen voor inspiratie met ontwikkelingsgericht muzikaal spel. Praktijk en theorie gaan hand in hand. Muzikale spelletjes die passen bij de motorische ontwikkeling van baby’s en peuters, en muzikale snacks die spraak en taal stimuleren om direct toe te passen op de groep. Plezier staat altijd voorop en dat gaat heel goed samen met kwaliteit.

Begeleiding ambassadeurs muziek

Stel enkele ambassadeurs muziek aan en kies voor een begeleidingstraject van de lokale muziekspecialist. Samen verzinnen zij thema’s voor het themaspel, zoeken nieuwe liedjes en activiteiten en delen deze met de collega’s. Ook communiceren zij met de leidinggevenden over wat er nodig is voor Muziekkwartier.

Meer informatie vind je op de website van Muziekkwartier.
Vraag naar de mogelijkheden via de contactpagina.